Újbudai Dekameron

Újbudai Dekameron

future.world

2022. április 05. - Zsolti bácsi

akh_palyazat_future_cover.jpg

FELHÍVÁS: future.world esszé és novellaíró pályázat

Az elmúlt két esztendőben a koronavírus-járvány gyökeresen megváltoztatta az életünket, s mindaz, amit eddig a jövőről gondoltunk alaposan megkérdőjeleződött.
A veszély és a bizonytalanság idején, a kényszerű karanténban a túlélésre játszottunk, de a világjárvány lecsengésével – valamint a keleti szomszédunknál zajló megjósolhatatlan kimenetelű háborút is látván – eljött az ideje, hogy komolyan elgondolkodjunk a továbblépésen, hiszen a jövő ismét megváltozott, hamarosan egy új korszak köszönt az emberiségre! 
Az Albertfalvi Közösségi Ház jövőutazó esszé- és novellaíró pályázatot ír ki két témakörben:

⋅ 22. SZÁZAD
Korosztályi megkötés nélkül várunk esszéket és novellákat, amelyekben a szerzők a 22. századi jövőről gondolkodnak, illetve az akkori lehetséges világot, illetve az oda vezető utat mutatják be.
Merre halad tovább, s hová jut el az emberiség a következő 100-150 esztendőben? Tudomány, technika, egészségügy, társadalom, életforma…
A novellák esetében természetesen fiktív történeteket várunk, amelyek a szerző által elképzelt, létrehozott lehetséges jövőben játszódnak, azaz a cselekmény egy „valós-lehetséges” világban játszódik.

Az esszéket és novellákat 2022. augusztus 5-ig folyamatosan várjuk!
Egy szerző legfeljebb két pályaművet nyújthat be.
Terjedelem: max. 15.000 karakter
Beadás módja: interneten az akh@ujbuda.hu e-mail címen, a szerző nevével és elérhetőségével együtt.
Az összes beérkezett pályamunka – előzsűrizést és szerkesztést követően – az ujbudaidekameron.blog.hu weboldalon lesz olvasható. Szakmai zsűrizést követően a legjobb műveket év végén megjelentetjük egy kiadványban, illetve a legjobb szerzők jutalomban részesülnek!
Termékeny alkotómunkát kívánunk!

⋅ 2072 – ÖTVEN ÉV MÚLVA
Kifejezetten 14-18 éves fiataloktól várunk esszéket, amelyekben a 2072-es esztendőről gondolkodnak.
Milyen lesz akkor a világ? Hogyan élünk majd? Milyen új találmányok lesznek? Hogy néz majd ki az épített és az élő környezetünk? Milyen problémákkal néz majd szembe az emberiség?
S hol lesz majd a szerző helye az akkori világban? Család, barátok, munka, karrier…

Az esszéket 2022. augusztus 5-ig folyamatosan várjuk!
Terjedelem: max. 12.000 karakter
Beadás módja: interneten az akh@ujbuda.hu e-mail címen, a szerző nevével és elérhetőségével együtt.
Az összes beérkezett pályamunka – előzsűrizést és szerkesztést követően – az ujbudaidekameron.blog.hu weboldalon lesz olvasható. Szakmai zsűrizést követően a legjobb műveket év végén megjelentetjük egy kiadványban, illetve a legjobb szerzők jutalomban részesülnek!
Termékeny alkotómunkát kívánunk!

A pályázati felhívás letőlthető az alábbi linken:
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujbudaidekameron.blog.hu/api/trackback/id/tr2717798293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása